Nuntasii fotografi vs fotograf profesionist de nunta

Sunt fotograf profesionist de nunta din anul 2009. Nu stiu daca e mult sau putin, dar in acesti ani am avut ocazia sa cunosc multi oameni minunati. Vreau sa le multumesc cu aceasta ocazie pentru ca mi-au oferit increderea si onoarea de  a fi alaturi de ei ca fotograf. In decursul acestor ani am adunat o multime de fotografii frumoase, care au descris povestile lor.

Am ajuns insa intr-o era in care tehnologia a evoluat foarte mult. Telefoanele au incorporate camere foto cu tot mai multi megapixeli si au aparut pe piata tot felul de camere foto la preturi tot mai mici. In plus, marea majoritate dintre noi avem conturi pe facebook, unde putem posta fotografii direct de pe telefoane. Nu-i asa ca e minunata tehnologia?

Prin urmare, aceasta pasiune pentru fotografie, descoperita de tot mai multi oameni, se va manifesta inclusiv cand vor participa la o nunta. Ca fotograf, nu am nimic impotriva celor care vor sa aiba amintiri de la un eveniment la care au participat, atata timp cat nu interfereaza cu munca mea.  Exista totusi si momente in care fotografii sau videografii sunt incurcati de invitatii care doresc sa faca fotografii si le intra in cadru.

La petrecere lucrurile sunt si mai complicate. Aproape la orice nunta, nu exista moment important ca dansul mirilor sau prezentarea tortului, unde sa nu apara in fundal cateva  persoane care fac poze cu telefoanele, in loc sa se bucure de momentul frumos al mirilor. Nu stiu daca isi dau seama, dar acele fotografii isi pierd din atmosfera.

Nu doresc sa supar pe nimeni cu aceste cuvinte, ci doar sa ofer tuturor doua sfaturi. Mirii platesc foarte multi bani pentru servicii foto-video profesionale, pentru a beneficia de fotografii si filmare de calitate. Gandeste-te de doua ori inainte de a scoate camera foto sau telefonul pentru  a face poze in momentele importante ale nuntii. Exista posibilitatea de a ruina o fotografie importanta a mirilor.

Privind situatia dintr-o alta perspectiva, daca esti invitat si alegi sa faci poze, nu vei putea simti cu adevarat atmosfera nuntii la care participi.

Asadar, bucurati-va de aceasta zi frumoasa si lasati profesionistii sa faca ce stiu mai bine.

Unplugged

For our friends in the industry and to wedding guests everywhere. #unplugthewedding

Posted by SLF Weddings on 23 Octombrie 2016